• 15 jan

    Tongrolletjes met shiitake en oesterzwammen

    Shiitake, een eetbare paddenstoel, komt oorsrponkelijk uit China en Japan. De paddenstoel wordt veel gebruikt in de bij het bereiden van Oosterse gerechten.

  • 8 jan

    Rundsburger Caprese

    Een portobello is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. Door zijn grote afmeting is hij geschikt om te vullen met diverse ingrediënten. Hij is in de vegetarische keuken een erg gewaardeerd voedingsproduct! De grote hoed kan makkelijk het brood vervangen in een hamburger!

  • 1 jan

    Bulgursalade met courgette & paprika

    Bulgur is makkelijk te bereiden. De korrels hebben een licht-notige smaak. Het is een goede energieleverancier en kan gegeten worden in de plaats van rijst of couscous. Koud is het ook lekker in salades. In traditionele Oosterse gerechten wordt Bulgur vaak gebruikt in pilav, soepen of taboulé. In India wordt het zelfs gebruikt als ontbijtgraan, klaargemaakt met melk en suiker.

  • 26 dec

    Seitan bourguignon

    Seitan wordt vanwege de hartige smaak en vezelachtige – op vlees lijkende – structuur voornamelijk beschouwd als ideale vleesvervanger. Je kan seitan op dezelfde manier bereiden als vlees. Dat wil zeggen; bakken, roosteren, grillen op de bbq, verwerken in stoofpotjes, enzovoort. Net als vlees heeft seitan op zich dus meestal wel wat extra kruiding nodig.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 18
  • 19