Er wordt beweerd dat voeding vroeger gezonder was dan nu doordat er vandaag de dag minder vitaminen en mineralen in onze voeding zou zitten door de verandering in grondstof. Een verschil kan er wel zijn maar deze worden door andere factoren beïnvloed.
De voedingswaarde van wat we eten, wordt beïnvloed door:
* De herkomst van de gewassen
* Hoe worden ze geteeld
* Hoe worden ze bewaard
We eten inderdaad anders dan onze ouders en grootouders. En dat heeft zowel positieve als negatieve gevolgen.
positief:
* Meer keuze en variatie betekent ook meer voedingsstoffen.
* Betere bewaartechnieken zijn goed voor de houdbaarheid.
negatief:
* Meer kant -en-klaar producten die armer zijn aan voedingsstoffen
* Te lage opname van vitamines doordat we te weinig groenten en fruit eten
* Ga voor seizoensproducten
tip:
Kies altijd voor seizoensgroenten en –fruit en waak over een goede bewerking en bewaring. Zo krijg je zeker genoeg voedingsstoffen binnen en hoef je geen voedingssupplementen te nemen.