aardappelen,
pasta & rijst

Aardappelen en graanproducten zoals brood, pasta en rijst mogen niet ontbreken bij een zomerse en gezonde barbecue. Graanproducten en aardappelen leveren meervoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen. Volkoren producten genieten hierbij de voorkeur omdat zij meer vezels, vitamines en mineralen bevatten dan de geraffineerde witte soorten.

geef de voorkeur aan:

  • Aardappelen met schil in aluminiumfolie (zonder lookboter!)
  • Gekookte aardappelen
  • Volkoren of meergranen brood/ stokbrood
  • Volle rijst of zilvervliesrijst
  • Volkoren deegwaren
  • Couscous

vermijd:

  • Kant- en- klare aardappelbereidingen
  • Gefrituurde of gebakken aardappelen
  • Kant- en- klare bereidingen met deegwaren.
  • Deegwaren met eieren

tip:

Bereid uw eigen aardappel, pasta of rijstsalade en breng deze op smaak met tuinkruiden. U kan ze zo caloriearm maken zoals u dat zelf wenst.

Voeg aan de gekookte, afgekoelde aardappelen, rijst, pasta of couscous verschillende soorten groenten toe (bvb: paprika,courgette, tomaat, avocado, …)

U kiest best voor 1 graanproduct of aardappel. Beperk deze portie tot maximum 1/4 van het bord