vanwege de huidige corona maatregelen zijn al onze studio's gesloten.

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

wijting met sperzieboontjes

Bereiding

Maak de boontjes schoon en blancheer ze beetgaar.

Laat ze schrikken in koud water en daarna goed uitlekken in een vergiet.

Schil, was en kook de aardappelen gaar.

Kruid de wijtingfilets met peper en zout en bestuif ze lichtjes met wat bloem.

Bak ze gedurende 3 minuten aan elke kant in een beetje hete margarine voor bakken en braden.

Doe de tomatensaus met de plantaardige room in een steelpannetje en verwarm tot tegen de kook aan.

Verwarm een beetje olijfolie in een pot en bak de boontjes licht aan.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Verdeel de visfilets, de boontjes en de aardappelen over (voorverwarmde) borden en lepel er wat van de hete saus bij net voor het opdienen.

wist je dat...

Tomato frito is net als passata en tomatenpuree een, de naam zegt het al, tomatenbereiding.

Iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker! Het grote verschil is dat de tomaten worden gebakken, het een beetje olijfolie bevat én het op smaak gebracht is met een beetje knoflook of ui. Van alle soorten is tomato frito dan ook eigenlijk de enige welke ook zonder extra toevoegingen gebruikt kan worden.

inspiratie

Libelle Lekker. (07/12/2020). Wijting met sperzieboontjes. Geraadpleegd via www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/4858/wijting-met-sperzieboontjes