proefpakket aan € 49,- contacteer ons

Kipkokos met curry en appeltjes

Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Halveer de paprika’s, ontpit ze, snij ze in reepjes en vervolgens in brunoise*. Snipper de uien fijn. Schil de appel en snij in brunoise*. 

Snij op een aparte snijplank de kip in blokjes.

*brunoise is een culinaire vakterm en betekent: snijden in kleine dobbelsteentjes.

Bereiding

Stoof de uien in 1 eetlepel olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de brunoise van paprika en appel toe. Leng dit geheel aan met 100 ml water. Laat het geheel koken tot het water ongeveer verdwenen is. Indien alles gaar is, voeg je de kokosmelk samen met de currypasta toe. Verwarm alles nog eens op een laag vuurtje. Kruid af met peper en zout.

Serveer als een mengeling op een bord en werk af met peper en zout naar smaak. 
Dit gerecht is lekker met volkoren rijst, 40 gr (ongekookt) per persoon.

Tip

De appel kan je perfect vervangen door ananas of banaan. Deze fruitsoorten passen ook goed bij de smaak van curry.Â