Gratis figuuranalyse

Mexicaanse rijst met rundergehakt

Voorbereiding

De knoflook en de ui schoonmaken en hakken.

Bereiding

1 eetlepel olijfolie in een braadpan verhitten, en hierin de ui en de knoflook al roerend 5 min. glazig fruiten. De rijst, chilipoeder en kurkuma toevoegen. Laat alles 2 minuten bakken. 
De bouillon toevoegen en op een laag vuur 15-20 minuten zachtjes laten koken tot de rijst beetgaar is.
De paprika en de lente-uitjes schoonmaken en in stukjes, respectievelijk ringen snijden. De Spaanse peper doorsnijden, de zaadjes verwijderen, grondig afspoelen en klein hakken. De peterselie wassen en hakken. De olijven in plakjes snijden.
De gare en de gekruide rijst in een schaal doen en apart houden. De rest van de olie in de pan verhitten en het gehakt met zout en peper op een matig vuur onder regelmatig roeren in 10 minuten bakken tot het rul is. De rijst aan het gehakt toevoegen. Paprika, lente-uitjes, peterselie, Spaanse peper en olijven erbij doen. Zonder deksel al roerend 5 minuten verwarmen. Direct opdienen.