Gratis figuuranalyse Nieuw! Nu vanaf €78 per maand

Curry van courgette, aubergine en bloemkool

Voorbereiding

Alle noten roosteren en laten afkoelen.

Bereiding

Kokosolie of ghee verwarmen en daarin de ui, gember, knoflook even bakken tot de ui glazig wordt, mosterdzaad en kurkuma toevoegen. De rode linzen erbij voegen, de kokosmelk en ook de groentebouillon, zelf de hoeveelheid afmeten. De linzen moeten volledig onder staan. Even laten koken, ongeveer 5 minuten. De aubergine en bloemkool toevoegen, even laten koken - ongeveer 6 tot 10 minuten. Dan de tomaten en de courgettes erbij doen. Voeg wat citroen/limoensap toe en indien nodig nog peper en zout toevoegen (volgens smaak). Na 10 minuten vuur uitzetten, nog bijkruiden naar smaak met peper en zout en de verse kruiden toevoegen. Deze curry bestrooien met de geroosterde noten.

Tip

 Opdienen met getoaste/warme “naan broodjes” (te verkrijgen in Delhaize en/of Colruyt) en kommetje saffraanrijst/ potje magere yoghurt