Kalfsreepjes met prei en champignons
Voorbereiding
Snij het vlees in fijne reepjes. De knoflook pellen, in plakjes snijden en samen met de sojasaus aan het vlees toevoegen. Laten marineren tot de voorbereiding van de overige ingrediënten klaar is. Van de lente-uitjes en de preien de minder mooie bladeren, het donkere groen en de worteltjes afsnijden. Uitjes en preien wassen en in fijne ringen snijden.
De champignons met een vochtige theedoek schoonwrijven en in plakjes of reepjes snijden.
Bereiding
De olie in een steelpan verhitten en het vlees (zonder marinade) erbij doen en op een hoog vuur bakken. Uit de pan nemen en warm houden. De champignons in het overgebleven vet 2 minuten bakken. Preien en uienringen toevoegen en ook 2 minuten bakken.
De bouillon erbij gieten en aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en de groenten smoren tot de prei beetgaar is. Het vlees erbij doen en nog een keer verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tip
Serveren met droge rijst.