Lichte preigratin met ham
Voorbereiding
Maak de prei schoon en snij in fijne ringen. Snij de ham in blokjes
Bereiding
Stoof de prei in de bereidingsvetstof en laat nadien afkoelen.
Klop de eieren los met een vork en roer deze door de magere platte kaas. Voeg hierbij het geplette knoflookteentje en de helft (50 gr) van de magere geraspte kaas. Roer dit alles goed door elkaar.
Voeg er vervolgens de prei en de ham bij en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Doe alles in een ingevette ovenschotel en strooi er de rest van de magere geraspte kaas over en laat ca 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C
Serveer als een torentje met behulp van een serveerring en werk af met wat peterselie.
Tip
Je kan dit serveren met brood, pasta, rijst of aardappelen.Indien je er per persoon 50 gr brood of 150 gr aardappelen of 40 gr ongekookte rijst/pasta (=110 gr gekookt) bij eet, levert dit een totaal op van 410 kcal per persoon.