Bulgursalade met courgette & paprika
Voorbereiding
Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de puntpaprika’s en snij ze in de lengte in 4 gelijke delen. Maak de courgette proper en snij of schaaf ze in lange repen.
Was de tijm en rits de blaadjes van de takjes.
Bereiding
Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout.
Meng de paprika & de courgette met 2 eetlepels olijfolie, het gerookt paprikapoeder, de tijm en wat peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril er de paprika ca. 10 minuten in en gril er de courgette ca. 4 minuten in.
Neem de paprika en de courgette uit de pan en leg ze op een schaal. Bedruppel met de rode wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Laat even afkoelen. Was de peterselie, maak hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Giet de bulgur af en laat wat afkoelen.
Meng de bulgur met de groenten. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 30 minuten rusten.
Tip
Dien de salade op in een diep bord of mooie schaal en strooi er de feta en peterselie overheen. Smakelijk!