Gratis figuuranalyse Nieuw! Nu vanaf €78 per maand

Seitan bourguignon

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Hak de peterselie fijn, pers de knoflook en pel de zilveruitjes. Snij de seitan in grote stukken en top de boontjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding

Breng de snijboontjes in een steamer of stoom ze in een stoompot op het vuur. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote kom op een middelmatig vuur. Voeg daarna de seitan toe en bak tot de stukjes aan beide kanten bruin zien. Breng de sjalot, wortels en look bij de seitan in de kom en laat 3 minuten meestoven. Voeg daarna de tomatenpuree erbij. 
Voeg wijn, groentebouillon en het laurierblaadje hierbij zodat alles ondergedompeld is in de vloeistof. Voeg de kruiden toe en breng aan de kook tot alles gaar is. 
Breng ondertussen de pomme duchesses in de voorverwarmde oven tot deze een lichtbruin kleurtje hebben. 
Verwijder tot slot het laurierblad uit de kom en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met verse peterselie.

Tip

 Je kan de seitan ook vervangen door tofu of tempeh.