Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Wintergroenten met runderreepjes

Bereiding

Snijd het rundsvlees in repen en kruid met peper.

Bak het vlees in de margarine aan alle kanten bruin en voeg een snuifje zout toe. Bak de tomatenpuree kort mee.

Voeg het hete water toe en stoof het vlees gedurende een uurtje.

Maak de groenten schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselder in boogjes, de wortel in schijfjes, de champignons in vier en de koolraap en knolselder in grove stukken.

Voeg de groenten bij het vlees en stoof verder gedurende 20 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.

Schil de aardappelen, was en kook ze.

Serveer de stoofpot met de aardappelen.


Tip

wist je dat ...

de eerste winter tijdens de Eerste Wereldoorlog in Duitsland de ‘koolraapwinter’ heette? Grote bevolkingsgroepen overleefden dankzij de koolraap omdat de aardappeloogst was mislukt. De groente bevat veel vitamine C en bepaalde specifieke stofjes die zouden beschermen tegen kanker. Belangrijk is dat je koolraap niet verwart met koolrabi of knolraap!