proefpakket aan € 49,- contacteer ons

ceasar salade

Voorbereiding

Verwam de oven voor op 180°C.

Bereiding

Kook de eieren hard en de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Bak de kip gaar en kruid met peper en zout. Stoom de boontjes beetgaar en spoel ze met koud water.

Smeer het brood in met wat olijfolie en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Bak goudbruin in de oven.

Doe de lightmayonaise, de yoghurt, de mosterd, de ansjovis, de lookteentjes, wat citroenrasp en hat sap van 0,5 à 1 citroen in een keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en breng op smaak met peper en zout.

Pel de eieren en snijd in vieren. Snijd het brood in croutons en de kip in reepjes. Meng de groenten met de penne en meng alles goed onder elkaar in een schaal. Gebruik de kip, de eitjes en de croutons als topping.

wist je dat

Ijsbergsla of ijssla is een slasoort die begin 20e eeuw in Californië (VS) geïntroduceerd werd onder de naam "Iceberg". Deze slasoort kreeg die naam vanwege het transporteren van de sla per trein van de west- naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan.

inspiratie

Tasty Food SoMe: Ceasar saladi. Geraadpleegd via www.tastyfoodsome.com/2019/03/10/ceasar-salade/amp/