Tongrolletjes met shiitake en oesterzwammen
Voorbereiding
Kook de boontjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Zo behouden de boontjes de mooie groene kleur. Maak er 8 bundeltjes van en hou wat over voor de garnering achteraf.
Bereiding
Peper en zout op de tongfilets, rol ze rond de busseltjes boontjes en maak deze vast met een tandenstokertje.
Bak de grofgehakte champignons 5 minuten op een hoog vuur in de olijfolie, met de sjalotten, de witte wijn, de visbouillon, peper en zout
Leg hierop de tongrolletjes, zet een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig hoog vuur staan. Haal de tongrolletjes uit de pan en hou deze warm.
Meng de lightroom onder het groentenmengsel en laat nog 2 minuten sudderen. Schik de rolletjes op de borden, giet er de warme groentesaus over en versier met stukjes tomaat en bieslook.
Tip
Ideaal als voorgerecht tijden de eindejaarsfeesten. Gebruik je het als hoofdgerecht, serveer met een beetje aardappelpuree of op een bedje tagliatelli en extra groenten!