Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Falafel met frisse yoghurtdip

Voorbereiding

Kuis de komkommer, de ijsbergsla, de tomaten en wortels en snij in brunoise (blokjes). 
Kuis de koriander, de ajuin en een look teentje en snij in grove stukken.Was en droog de rucola Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet

Bereiding

Pureer het andere look teentje. Vermeng de look in de magere yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje citroensap toe. Doe de uitgelekte kikkererwten, de koriander, de ajuin en de look in een blender. Voeg de kruiden toe en mix het tot een pasta. 
Maak kleine balletjes van de pasta (1 balletje is ca 1 eetlepel pasta). Omwentel de balletjes met de sesamzaadjes. Plaats een pan op het fornuis en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. 
Bak de balletjes in de pan rondom krokant. Smeer een eetlepel yoghurtsaus op een volkoren wrap. Snij de gebakken balletjes in stukjes en schik dit over de saus. Verdeel wat groentjes over de wrap.Rol op en snij de wrap in de schuine richting in twee.

Tip

Serveer op een bord, samen met de overgebleven groenten.
Liever wat pikanter? Snij tussen de groentjes een klein chilipepertje fijn.