Gratis figuuranalyse Nieuw! Nu vanaf €78 per maand

Wok met rundsvlees

Voorbereiding

Plet of rasp de look en de gember. Snij de biefstuk in reepjes. Marineer de biefstuk ca. 10 minuten in de soja- en oestersaus samen met de geplette look en gember. Was en kuis alle overige groentjes en snij ze in fijne stukken of repen. Pers de appelsienen.

Bereiding

Breng water aan de kook voor de  rijst en kook deze zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie in een (wok)pan op hoog vuur en roerbak het vlees tot het een bruine korst heeft. Schep het vlees op een bord en dek af.
Blus de pan met een klein beetje water en zet dit vocht even aan de kant.
Verhit opnieuw een beetje olie in de (wok)pan en roerbak de groentjes op een hoog vuur. Broccoli en paprika eerst, daarna de andere groentjes.
Voeg het vlees, het kookvocht en het appelsiensap toe en roer nog enkele keren om.

Tip

Proef en serveer het wokgerecht met de volkoren rijst.
Liever geen witte rijst. Dit gerecht past ook uitstekend met rijstnoedels.