Gratis figuuranalyse Nieuw! Nu vanaf €78 per maand

Gegratineerde visfilet in roomsaus

Voorbereiding

De visfilets naast elkaar op een schaal leggen. Besprenkelen met citroensap, beide kanten inwrijven met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten. De ui schoonmaken en snipperen. De dille afspoelen, de blaadjes eraf plukken en fijnhakken.

Bereiding

1 eetlepel boter in een pan verhitten en hierin de ui op een laag vuur glazig fruiten. De room erbij doen, aan de kook brengen en iets laten inkoken of een beetje binden met maïzena. De oven voorverwarmen op 200 °C. Een ovenschaal invetten. De saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. De dille erdoor roeren. Het paneermeel en de Parmezaanse kaas in een klein schaaltje mengen.
De visfilets naast elkaar in de ingevette ovenschaal leggen en de roomsaus erover schenken. Het mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas gelijkmatig over de vis strooien en de rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
De visfilets in de hete oven ( hetelucht 180 °C ) 20 minuten gratineren.

Tip

Dit gerecht kan met elke witte vissoort klaargemaakt worden. Zorg ervoor dat je een vaste witte vissoort kiest.