probeer nu voor € 49 maak een afspraak

Fit en gezond blijven in de winter? Easy, met deze 5 tips!

Een rode neus, een vale huid, een ‘meh’-gevoel van ’s morgens tot ’s avonds … Tja, als die leuke kerstperiode eenmaal voorbij is, belanden we vaak in een winterdipje. Je bent sneller ziek, je energielevel bereikt een ongezien dieptepunt … Als we eerlijk zijn, is die winter niet meteen ons lievelingsseizoen, right?

Toch kun je het ook anders aanpakken! Met de volgende 5 tips blijf je fit en gezond. Ook tijdens de winter!

Tip 1: Waar zijn die propere handjes?

De propvolle wachtkamer van je dokter verklapt het al. In de winter duiken er veel griepjes en verkoudheden op. En van hoesten en snotteren worden we niet bepaald vrolijk. Omdat virussen zich vaak verspreiden via de handen, kun je je handen in deze periode het best wat meer wassen. Gebruik voldoende zeep, reinig ook onder je nagels en geef zelfs je polsen een stevige beurt.

Tip 2: Keep moving

Vriestemperaturen, felle regenbuien of ‘het is al donker buiten’ … Een excuus vinden om niet te gaan lopen, dat is in de winter niet moeilijk. Je ploft je heerlijk neer in de zetel, geniet van je warme dekentje en ontdekt alles wat Netflix te bieden heeft. Klinkt leuk, toch? Maar geloof ons, als je fit de winter wilt doorstaan, kun je beter in beweging blijven. En dat kan ook tussen vier muren.

Tip 3: Eet gezond

In de winter wordt je weerstand op de proef gesteld. Eet daarom zeker voldoende verse groenten en fruit. Wie houdt er nu niet van broccoli, pastinaak, spruitjes, boerenkool … En een glaasje versgeperst sinaasappelsap gaat er ook altijd in. Juist?

Tijdens dit seizoen kun je ook een extra portie vitamine D gebruiken. De zon schijnt veel minder en daardoor maakt je huid amper vitamine D aan. Voel je je moe en futloos? Dan is de kans groot dat je met een tekort zit. Los dit snel op met een bezoekje aan je apotheker.

Tip 4: Spreek af met vrienden

Geef je winterblues geen kans! Hou contact met je familie, vrienden of kennissen. Doe leuke dingen samen. Of waarom koppel je een bijbabbelsessie niet aan een leuke work-out? Twee vliegen in één klap. Je zult het zien: je voelt je meteen gezonder, fysiek én mentaal.

Tip 5: Hou je doel voor ogen

De zomer lijkt misschien nog heel ver weg. Toch is dat geen excuus om je nu te laten gaan. De boodschap is simpel: hou je lijf fit en gezond, heel het jaar rond.

Om dit doel te bereiken, is je agenda je beste vriend. Je prikt er je vaste beweegmomenten in. En ook wat je eet, kun je hier bijhouden. Vergeet niet te noteren hoe je conditie verbetert of hoeveel kilootjes eraf vliegen. Want de resultaten motiveren enorm.

Met deze 5 tips overleef jij de winter met gemak. Vind je het toch moeilijk om op een leuke manier binnen te bewegen of om te kiezen voor gezonde voeding? Spring dan zeker even binnen in een van onze Bodystyling-studio’s. Onze lifestylecoaches zetten je aan het sporten met een persoonlijk oefenschema en bekijken samen met jou wat je nu beter wel en beter niet kunt eten. Een gezond en fit lijf wordt zo een makkie!

Fit en gezond, het hele jaar door! Daar ga jij voor.