proefpakket aan € 49,- contacteer ons

Gezonde lunchbox tips: 5 tips voor energierijke schooldagen!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, en dat betekent voor veel ouders de uitdaging om dagelijks een gezonde en smakelijke lunchbox samen te stellen voor hun kinderen en zichzelf. Maar geen zorgen, met een beetje planning en creativiteit zorg je ervoor dat iedereen met een glimlach de lunchpauze ingaat! In deze blog delen we vijf eenvoudige en praktische tips om een gezonde, kleurrijke en vooral lekkere lunchbox te maken die de energie van jou en je kinderen de hele dag op peil houdt.

  1. Kleurrijke groenten voor een vitaminestoot:
    Zorg ervoor dat je lunchbox een regenboog aan kleuren bevat door verschillende soorten groenten toe te voegen. Denk aan felrode paprika, sappige cherrytomaatjes, knapperige komkommer en zoete worteltjes. Niet alleen zien ze er aantrekkelijk uit, maar ze zitten ook boordevol vitamines die essentieel zijn voor de groei en concentratie van je kids (en jezelf!).

  2. Balans tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten:
    Een goede lunchbox heeft een evenwichtige mix van voedingsstoffen. Combineer volkorenbrood of wraps met magere eiwitten zoals kipfilet, hummus of kaas en voeg een bron van gezonde vetten toe zoals avocado of noten. Deze mix zorgt voor langdurige energie en helpt bij het voorkomen van de middag dip.

  3. Voedzame snacks voor tussendoor:
    Voeg voedzame snacks toe zoals een handjevol noten, een stuk fruit of een yoghurt met een laag suikergehalte. Deze snacks zijn perfect om hongerige buiken te vullen tussen de maaltijden door en zorgen ervoor dat iedereen scherp en gefocust blijft.

  4. Variatie is key:
    Niemand wil elke dag hetzelfde eten. Zorg daarom voor variatie in de lunchbox door verschillende broodsoorten, spreads en bijgerechten te gebruiken. Wissel bijvoorbeeld een wrap af met een volkorenbroodje of kies eens voor een pastasalade in plaats van een boterham.

  5. Maak het leuk en aantrekkelijk:
    Een lunchbox mag er niet alleen gezond uitzien, maar ook aantrekkelijk. Gebruik leuke uitsteekvormpjes voor brood of groenten, voeg een vrolijk servetje toe of schrijf een kort berichtje om de lunch extra speciaal te maken. Dit kleine gebaar kan een groot verschil maken in hoe de lunch wordt ervaren!

Met deze tips in gedachten, wordt het samenstellen van een gezonde en lekkere lunchbox een fluitje van een cent. Lees onze blog voor nog meer inspiratie en maak van dit schooljaar een gezond en energiek succes!