hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Gezond snoepen, een makkie!

Steek jij regelmatig een tussendoortje in je mond? Snel een koekje, een snoepje of stiekem dat zakje chips dat je kinderen net niet hadden leeggegeten … Dan ben je niet alleen. Tussen de drie hoofdmaaltijden voelen we allemaal weleens een ‘hongertje’ (lees: een ‘goestinkje’ 😉) opkomen. De kunst is om op dat moment de juiste keuzes te maken. Wil je fit en gezond blijven? Dan is gezond snoepen de boodschap.

Klinken gezonde tussendoortjes jou vooral enorm saai in de oren? Dan kunnen we je meteen geruststellen. Gezond snoepen kan ook lekker – en zelfs leuk – zijn!

Vijftig tinten fruit

Weer een banaan, opnieuw die appel … Als je in de gemiddelde fruitmand kijkt, word je niet bepaald vrolijk. Daarom houden we bij Bodystyling een stevig pleidooi voor wat fruitige creativiteit!

  • Ga voor variatie

Blauwe bessen, frambozen of braambessen smaken overheerlijk, zitten boordevol vitamines. Je speelt ze bovendien snel en easy naar binnen. Of wat dacht je van een kommetje met stukjes meloen of mango? Zalig!

  • Gedroogd fruit = een topidee!

Hou je van gedroogde krenten, dadels, rozijntjes, vijgen … dan hebben we goed nieuws voor jou. Want ook gedroogd fruit is een ideaal gezond tussendoortje. Een klein handje geeft je een boost aan onder meer vitamines, foliumzuur, ijzer en magnesium. In gedroogd fruit zit wel meer suiker. Daarom kies je het best voor een kleine portie.

  • Tijd voor een ijsje

Met fruit maak je de meest overheerlijke en gezonde ijsjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aardbeienyoghurtijsje? Mis je wat zoet in je verfrissende traktatie? Dan voeg je bij het bereiden gewoon een klein beetje honing of enkele stukjes banaan toe.

  • Smoothies are fun

Maak in een-twee-drie een gezond tussendoortje met stukjes fruit en Griekse yoghurt. Voeg alles samen in een blender en draaien maar.

Groentjes à volonté

Groenten zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels. Wil je een gezond extraatje? Dan is de keuze snel gemaakt. Ook hier is variëren de sleutel.

  • Behoud de klassiekers

Zet regelmatig een kommetje snoeptomaatjes voor je neus. Of wat dacht je van roosjes bloemkool, lekkere radijsjes, stukjes wortel of bleekselder?

  • Iets meer spice, graag!

Heb je behoefte aan wat extra pit? Ga dan voor een portie olijven of kruid enkele schijfjes komkommer met paprikapoeder. Ook een heerlijke gezonde dipsaus, zoals hummus, geeft je snoepgroente net dat ietsje meer.

Go nuts

Noten zijn echte caloriebommetjes. Toch mag je ze niet zomaar ‘parkeren’ als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje. Want met een kleine dagelijkse portie doe je je lijf veel plezier. Noten verlagen je cholesterol en zijn topleveranciers van vezels, eiwitten, ijzer en goede vetten. Kies daarom regelmatig voor een handjevol amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten of walnoten.

Mag ik toch een koekje?

Af en toe een koekje? Waarom niet? Het leven is te kort om jezelf alles te ontzeggen. Geniet de volle honderd procent van je koekje. Zolang je maathoudt en er niet onbewust tussen elke maaltijd naar grijpt, is het oké. Zoek je een gezonde variant? Ga dan voor een volkorenrijstwafel, een stukje peperkoek of een multigranenreep. Let wel op met wat je koopt. Want vaak worden producten als gezond gepromoot … totdat je de ingrediëntenlijst ziet. Goed lezen wat op de verpakking staat, is hier dus de boodschap.

Keep on movin’

Heb je behoefte aan nog meer tips over gezond snoepen, of over gezonde voeding in het algemeen? En wil je gezond eten combineren met gericht bewegen? Spring dan zeker binnen bij een Bodystyling-studio in je buurt.

Wij bieden je een vrijblijvende figuuranalyse aan, stellen vervolgens een bewegingsschema voor je samen én geven je gericht voedingsadvies. Zo kies je met het grootste gemak voor een gezonde en fitte way of life!

PS Check nu ook onze geweldige januariaanbieding! En ga op een supervoordelige manier aan de slag in een van onze studio’s.