frisse maaltijdsalade
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat uitlekken. Was de asperges en blancheer ze 2 minuutjes in kokend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in plakjes van 2 à 3 mm dik.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Rooster er eerst de asperges in, daarna de courgette en vervolgens de tomaten.
Voeg deze gegrilde groenten samen en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.
Leg de rucola op een groot bord en verdeel er de olijven over en scheur er de mozarella en de ham over. Schil en ontpit de avocado, snijd in blokjes en voeg bij de rest.
Meng met de pasta en verdeel er vervolgens de lauwwarme groentjes over.
Werk af met de basilicum, nog een eetlepel olijfolie en wat balsamicoazijn of citroensap. Kruid nog wat bij met fleur de sel en peper.
inspiratie
Vertriest A: Photo-copy Ann. Geraadpleegd via www.photo-copy-ann.blogspot.com/search?q=lentefris+zomerslaatje