Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Fruitige quinoa met kip

Voorbereiding

Snij de ananas in kleine blokjes en de lente-ui in dunne ringen. Hak de peterselie en de walnoten fijn en halveer de kerstomaten.

Bereiding

Spoel de quinoa grondig onder stromend water en kook deze gaar in de groentebouillon gedurende 12-15 minuten. Laat nog even wellen op het vuur en laat afkoelen. 
Snij de kippenfilet in blokjes en kruid deze met cajunkruiden, peper en zout. Bak ze in olijfolie. Meng de quinoa met de granaatappelpitten, de ananas, de lente-ui, de fijngehakte peterselie, de fijngehakte walnoten en de gehalveerde kerstomaten. 
Overgiet de quinoasalade met het limoensap. 
Eventueel bijkruiden met peper en zout. 
Dit gerecht kan afgewerkt worden met extra bladpeterselie.

Tip

Als je een verse granaatappel gebruikt, rol deze dan eerst over een werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in twee en sla met een houten lepel op de schil zodat je de pitjes gemakkelijk kan verwijderen.