Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Kip met pesto in een jasje van parmaham

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprika en snijd in fijne reepjes. Spoel en droog de spinazie. Spoel de komkommer en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. 

Bereiding

Snij de kipfilets voorzichtig in de lengte open zodat er een envelopje ontstaat. Bestrijk telkens één helft met groene pesto en bestrooi met fijne paprikareepjes en een beetje parmezaan. Vouw dicht en kruiden met peper en zout naar smaak. Omwikkel elke kipfilet met 1 à 2 sneetjes Parmaham en leg ze in een lichtjes ingevette braadslee of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en schuif 20 – 25 minuten in de oven. Klop een dressing van het citroensap, de balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng de groenten (spinazie, komkommer en ui) met de dressing en serveer samen met de kip. Smakelijk! 

Tip

Werk af met wat verse oregano.