Lichte limoen-plattekaastaart
Bereiding
Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier. Verkruimel de koekjes heel fijn. Smelt de boter op een laag vuurtje in een steelpannetje. Haal van het vuur en meng de koekjeskruimels met een eetlepel water onder de gesmolten boter tot alles goed gemengd is. Breng het koekjesmengsel in de taartvorm, verdeel goed en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Meng in een kom de platte kaas met de limoenschil en het limoennsap. Meng er daarna ook de poeder- en vanillesuiker onder. Neem een kommetje koud water en laat hierin de gelatineblaadjes 5 minuten weken. Knijp ze daarna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 5 eetlepels water en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm zonder koken en roer tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn. Haal van het vuur. Laat de gelatine een lichtjes afkoelen (niet laten stollen!) en meng dan onder het plattekaasmengsel.
Haal de taartvorm uit de koelkast en giet er het kaasmengsel op. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu minstens 3 à 4 uur in de koelkast.
Wanneer de taart goed opgesteven is kan je hem versieren met het vers fruit.