vanwege de huidige corona maatregelen zijn al onze studio's gesloten.

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

maaltijdsoep: turkse linzensoep

Bereiding

Schil de aardappel en de wortel en snijd in stukken. Was de tomaten en snijd in stukken. Snipper de ui en het lookteentje. Spoel de linzen even af onder de kraan.

Breng 1,5 liter water aan de kook, los er het bouillonblokje in op en voeg de linzen, alle groenten en de tomatenpuree toe.

Laat de soep zonder deksel 45 minuten rustig pruttelen. Roer af en toe even om.

Mix de soep daarna fijn met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper, zout en eventueel wat citroensap.

Garneer naar smaak met een geutje melk, peterselie en chilivlokken.

wist je dat ...

linzen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komen, waar ze eeuwenlang in heel wat gerechten verwerkt werden? Deze gezonde peulvruchten verschenen ook in onze Westerse keuken nadat hippies destijds massaal naar India trokken waar ze lekkere en goedkope linzengerechten ontdekten. Hoewel je met linzen enorm veel mogelijkheden hebt, zijn ze bij ons nog steeds niet écht doorgebroken. Jammer, want er zijn heel wat redenen om ze wél regelmatig op het menu te zetten.

Ze zijn niet alleen goedkoop en gemakkelijk te bereiden, ze zijn ook goed voor onze gezondheid en een uitstekende bron van ijzer, voedingsvezels, mineralen en eiwitten!

inspiratie

Eef kook zo. Hapjesprinces. Linzensoep (Turkse linzensoep) (06/05/2019. Geraadpleegd via www.eefkooktzo.nl/linzensoep-turkse-linzensoep/


Tip

Deze Turkse linzensoep kan je prima 1 à 2 dagen vooraf maken; de soep wordt er alleen maar lekkerder van!