Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

forel met groenten uit de oven en knolselderpuree

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereiding

Snij de groenten in blokjes.

Doe olijfolie in een pot en stoof een deel van de look en de groenten even aan. Kruid alvast met peper, zout en oregano. Doe er een takje tijm en rozemarijn in en laat alles even aanstoven.

Kruid de forellen binnenin met peper en zout en steek er ook overal een takje tijm en rozemarijn in en een stukje look. Vet een ovenschotel in met olijfolie en leg hierin de forellen. Schik de aangestoofde groenten rond de forel in de ovenschaal, giet er de witte wijn bij en wat zeste en het sap van de limoen. Dek alles af met zilverpapier.

Zet de schotel in de oven gedurende 30 minuten.

Schil de knolselder, snij hem in grove stukken en kook in water tot hij helemaal zacht is. Doe de stukken knolselder in een blender en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een scheutje melk en een wat olijfolie aan toe naargelang je eigen voorkeur voor de gewenste consistentie.

Tip

Knolselderpuree kan je ook met ½ knolselder en ½ aardappelen maken of ¾ knolselder en ¼ aardappelen. Om verkleuring van de knolselder tegen te gaan kan je hem best inwrijven met wat citroensap.

wist je dat ...

forel een zalmachtige vis is? De meest verkochte soort is de gekweekte regenboogforel. Ook bekend is zalmforel. Dit is dezelfde regenboogforel, maar dan met zalmkleurig visvlees. Die zachtroze kleur krijgen ze door een aangepaste voeding. Onze Waalse kwekerijen staan bekend om hun heerlijke forel!

inspiratie

Julie Van Weehaeghe. Hapjesprinces. Forel met groenten uit de oven en knolselderpuree (26/10/2013). Geraadpleegd via hapjesprinces.wordpress.com/2013/10/26/forel-met-groenten-uit-de-oven-en-knolselderpuree/