proefpakket aan € 49,- contacteer ons

thaise maaltijdsalade met biefstuk

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding

Snij de komkommers in dunne, halve plakjes. Meng in een saladekom de komkommer met de witte wijnazijn en de suiker. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Rasp de schil van de limoen en pers ze daarna uit. Pers de knoflook fijn.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn.

Meng in een kleine kom de bruine suiker met 4 eetlepels limoensap, 1 eetlepel limoenrasp en de vissaus.

Bak de ciabatta een 8-tal minuutjes in de oven. Hak ondertussen de pinda’s grof.

Haal de blaadjes van de little gem los, houd er 3 per persoon apart en snijd de rest grof.

Snij de biefstuk in gelijke stukken van 1 bij 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of pan, wacht tot de olie goed heet is en fruit de knoflook en de rode peper een halve minuut op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de biefstukreepjes en de limoendressing toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus.

Meng de gesneden little gem met de zoetzure komkommer.

Verdeel de zoetzure mengeling over de borden en leg er de hele bladeren van de little gem bovenop, vul ze met de biefstukreepjes en schenk er een beetje van de overgebleven saus uit de pan overheen. Bestrooi met de pinda’s.

Serveer met de ciabatta.

Tip

De baktijd is erg afhankelijk van de dikte van de biefstukreepjes. Houd ze dus goed in de gaten en bepaal zelf hoe je ze graag gebakken hebt.

wist je dat ...

Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het is een soort sla die compact groeit, met een mooi gevuld hart. Het wordt gezien als de grote vervanger van ijsbergsla, met als voordelen dat het veel smaakvoller is en daarnaast veel langer houdbaar.

Wat een goede naam (gem = juweel) voor zo'n lekker struikje!

inspiratie

Hello Fresh: Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes. Geraadpleegd via www.hellofresh.be/recipes/thaise-maaltijdsalade-met-biefstukpuntjes-5cdad8cc851595000a12e39d