proefpakket aan € 49,- contacteer ons

vijftig tinten groen

Bereiding

Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ui, knoflook en tijm fijn.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de ui, knoflook en tijm in tot de ui zacht wordt.

Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in plakjes.

Snijd de courgette in halve plakjes.

Voeg deze groenten toe in de pan, voeg de kappertjes toe met een scheutje van het vocht en laat nog 5 minuten bakken. Roer de wijn erdoor.

Wacht tot de alcohol verdampt is en voeg dan de erwtjes, spinazie, kokosmelk, bouillon en peper en zout toe.

Breng weer aan de kook, draai het vuur laag en laat zacht koken tot de groenten gaar zijn en de saus wat is ingekookt. Roer er af en toe door.

Haal de pan van het vuur en roer er de geraspte citroenschil en het sap door.

Dien op met de zilvervliesrijst en bestrooi met peterselie.

wist je dat...

Kappertjes ongeopende bloemknoppen van de kappertjesplant zijn?

Ze worden vaak geconserveerd in zout, pekelwater, olie of azijn. De kleine groene bolletjes ter grootte van een erwtje groeien bijna alleen in landen met een mediterraan klimaat.

De bloemknoppen worden in de maanden mei tot en met augustus van de plant gehaald. Je kunt de vruchtjes dan nog niet eten, ze dienen eerst bereid te worden.

Er zijn verschillende soorten kappertjes en het verschil zit hem eigenlijk vooral in de grootte.

inspiratie

Eva vzw. (07/12/2020). Vijftig tinten groen. Geraadpleegd via www.evavzw.be/recept/vijftig-tinten-groen