Heerlijke groentecurry
Voorbereiding
Pel de uien, halveer ze en snij in plakjes. Schil de wortels en snij in dikke stukken. Schil de gember en rasp deze. Pel de knoflook en duw hem door de knoflookpers. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2,5 cm. Verdeel de bloemkool in roosjes en hak de koriander grof.
Bereiding
Kook de bruine basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de kokosolie in een sauteerpan en bak de ui en de wortel 15 minuten in de olie, met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout. Voeg de pili-pili, gember, knoflook, kerrie, kurkuma en komijn toe. Na 5 minuten voeg je de stukjes aardappel toe en de gemalen amandelen. Roer alles goed onder elkaar. Voeg nu 500 ml water en de rozijnen toe. Breng aan de kook.
Na vijf minuten doe je de bloemkoolroosjes erbij en de kokosmelk. Laat een 10-tal minuutjes zachtjes koken. Controleer of de aardappel en de bloemkool gaar zijn en voeg dan de erwtjes toe. Zet het vuur uit. Breng verder op smaak met wat zout, de koriander en desgewenst een kneepje citroensap.
Tip
Serveer de curry in een diep bord met de basmatirijst en werk af met een paar extra blaadjes koriander.