Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

quinoasalade met gegrilde groenten

Voorbereiding

Snij de courgette, de aubergine en de paprika in grove stukken, de ui in ringen en halveer deze ringen. Snij de tomaatjes in 2 helften.

Bereiding

Leg de groenten op de grill, pers de knoflook en verdeel deze over de groenten . Strooi tijm, oregano, peper en zout naar smaak over het geheel en besprenkel het met een beetje olijfolie. Grill de groenten voor 6 minuten, schep ze daarna om en grill deze kant ook voor 6 minuten.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.

Laat zowel de groenten als de quinoa even afkoelen en meng ze door elkaar. Meng een flinke hand veldsla en de dressing door het quinoa-mengsel.

Je kan eventueel nog afwerken met hier en daar stukjes feta (light) of geitenkaas en kerstomaatjes.
En klaar is je heerlijke en voedzame salade! Je kan dit gerecht lauwwarm of koud serveren. Smakelijk!

Tip

Indien je de kaas niet graag hebt kan je ook pijnboompitjes toevoegen na de eerste grillfase. Indien er geen veldsla voorhanden is kan je dit perfect vervangen door rucola of verse spinazie.