Zalmburger met gegrilde groenten en zoete aardappelfrietjes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij in reepjes. Spoel de groenten en maak ze schoon. Snij de aubergine en de courgette in plakjes en de paprika in staafjes. Snij de zalm in blokjes.
Bereiding
Verdeel de aardappelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Neem een 2de ovenschaal en verdeel hierover de groenten. Besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout. Schuif beide bakplaten ca. 25 minuten in de oven.
Neem de zalmblokjes en voeg deze samen met het ei, de peterselie, het limoensap, peper en zout in een blender. Mix tot een smeuïge massa. Voeg de panko toe en mix nogmaals goed. Vorm er burgers van en zet ze in de koelkast tot ze opgesteven zijn.
Gril de zalmburgers goudbruin in een grillpan.
Bestrijk de broodjes met de zure room. Beleg met een burger en de gegrilde groenten. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.
Tip
Werk af met wat verse oregano.