hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

De vijf voordelen van geen alcohol drinken

Geniet je op vrijdagavond graag van een glaasje cava? Of ontspan je weleens bij een heerlijk wijntje na een drukke werkdag? Wellicht wel, want alcohol drinken is gezellig en je voelt je al snel helemaal zen. We know the feeling! Toch zijn die glaasjes minder onschuldig dan je denkt. En dat merk je meteen als je de promilletjes even afzweert, tijdens Tournée Minérale bijvoorbeeld.

Welke voordelen mag je verwachten? Wij verklappen de vijf belangrijkste pluspunten van geen alcohol drinken.

1. Een boost voor je gezondheid

Drink je regelmatig alcohol? Dan duiken er vaak lichamelijke klachten op. Misschien protesteert je lever, kamp je met een hoge bloeddruk, steken hart- en vaatziekten de kop op … Zodra je stopt met alcohol drinken, voel je je al snel gezonder.

  • Je lever functioneert weer optimaal.
  • Je weerstand gaat erop vooruit.
  • Je neemt broodnodige vitamines en mineralen beter op.
  • Je huid straalt opnieuw.

Samengevat: je voelt je gezond en dat zie je meteen.

2. Een zegen voor je slaap

Geniet je net voor het slapengaan van een borreltje of van een zwaarder bier? Dan voel je je daarna lekker sleepy en duik je met een roes je bed in. Ideaal voor een goede nachtrust. Of dat lijkt toch zo …

Want hoewel je als een blok in slaap valt, zal de kwaliteit van je slaap niet al te best zijn. Je woelt meer en ontwaakt vroeger dan je wilt. Wedden dat je je ’s morgens minder uitgerust voelt?

3. Een meevaller voor je gewicht

Stop je met drinken, dan merk je dat meteen op de weegschaal.

In elk glaasje dat je drinkt, zitten veel calorieën verstopt. Een simpel glas bier levert je 100 tot 150 calorieën extra op. En die lekkere cocktail – we durven het haast niet te zeggen – is goed voor wel 300 tot 400 calorieën. Je hoeft dus geen wiskundegenie te zijn om alcohol als boosdoener aan te wijzen voor je gewicht.

4. Een stevige plus voor de gezelligheid

Zak je weleens door op café? Of maak je het soms bont op een feestje? Dan voel je je op dat moment King/Queen of the World.

Maar is alcohol drinken tijdens die avonden wel een absolute must? Die glazen bier bezorgen je vaak minstens evenveel problemen als fun. Je flapt er bijvoorbeeld dingen uit die je zo niet bedoelde of beter niet gezegd had. Of je doet onder invloed van alcohol dingen waarvan je achteraf spijt hebt.

Durf eens nee te zeggen tegen alcohol op een avondje uit en ontdek je nieuwe gezellige jij!

5. Een winst voor je budget

Geniet je thuis of op restaurant van een wijntje, dan tikt dat flink door in je budget. Onderschat niet wat een glas alcohol kost. Wijzig je je consumptiepatroon, dan zul je in no time wat euro’s besparen. Meer shoppingbudget dus! :-)

Wil je nog meer weten over het positieve effect van geen alcohol drinken? Of pak je het graag nog grondiger aan met een ommezwaai naar een gezondere levensstijl met gezonde voeding?

Klop dan zeker aan bij een Bodystyling-studio in je buurt. Wij bieden je een vrijblijvende figuuranalyse aan, stellen vervolgens een bewegingsschema voor je samen én geven je gericht voedingsadvies. Zo ga je in geen tijd voor de meest gezonde en fitte versie van jezelf!

Ga met Bodystyling de uitdaging aan en schuif de wijntjes en cocktails aan de kant. Zeg samen met ons nee tegen alcohol en ja tegen een gezond en fit leven. Spring snel bij ons binnen!