proefpakket aan € 49,- contacteer ons

Een gezonde winkelkar dankzij onze vijf slimshopping-tips

Chips, snoep, wijn, overheerlijk roomijs … de supermarkt lijkt wel een walhalla van guilty pleasures. En je moet al bijzonder veel wilskracht hebben om al die verleidingen te weerstaan.

Toch hoeft niet elk bezoek aan de winkel een gevaar te zijn voor je gezonde way of life.Want dankzij onze vijf slimshopping-tips rol je zo met een gezonde winkelkar naar buiten. Thuiskomen met gezonde boodschappen was nog nooit zo gemakkelijk!

tip 1: plan je week

Stel een weekmenu op. Wat eet je als ontbijt, lunch of avondmaal? Met hoeveel personen schuif je aan tafel? Wat doe je met restjes? Breng het goed in kaart. Vergeet zeker je tussendoortjes niet, inclusief de snacks die je in de wagen of tijdens een ontspannende wandeltocht eet.

tip 2: maak een lijst met gezonde boodschappen

In een volgende stap stel je een lijstje samen met benodigdheden aan de hand van je weekplanning. Ons advies hierbij:

  • Kies voor gezonde seizoensproducten.
  • Breng genoeg variatie in groente en fruit.
  • Zeg nee tegen kant-en-klare maaltijden.
  • Zeg nee tegen junkfood.

Check de inhoud van je keukenkasten, koelkast of diepvriezer voor je naar de supermarkt vertrekt. Zo vermijd je overbodige aankopen.

tip 3: stippel een route uit

Krijg je het moeilijk als je in de gang met koekjes en snoep komt? Of de rekken met wijnen en aperitieven passeert? Vraag jezelf dan af: ‘Moet ik hier wel zijn?’ Of anders gezegd: vermijd die zone gewoon. Ongezonde voeding zoals chips, ijs en frisdranken staan vaak bij elkaar. Met wat beter stuurwerk van je gezonde winkelkar kun je de verleidingen perfect uit de weg gaan.

tip 4: kies je moment goed

Bezoek je de supermarkt met een rammelende maag, dan ben je een vogel voor de kat. Wedden dat je naar buiten gaat met ongezonde extraatjes? Neem daarom net voor je vertrekt een gezond tussendoortje of stel je boodschappen uit tot na het avondmaal. Zo ben je trouwens onmiddellijk verlost van die vervelende file aan de kassa.

tip 5: ga minder naar de winkel

Beperk je bezoekjes aan de supermarkt. Dankzij een goede planning en een volledig lijstje is dat perfect mogelijk. Vul je winkelkar slechts één of twee keer per week met gezonde boodschappen.

Wil je meer weten over slimshopping? Of pak je het graag nog grondiger aan en wil je in een ommezwaai naar een gezonde way of life met veel beweging en gezonde voeding? Spring dan zeker binnen bij een Bodystyling-studio in je buurt. Wij geven je gericht voedingsadvies en zetten je met een persoonlijk oefenschema in beweging. Maak nu je afspraak!