Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Gezond eten op vakantie? Een makkie!

Yes, het is vakantie! Geniet voor honderd procent van je reis. Wij doen dat ook. :) Maar wil je die extra vakantiekilo’s toch wat in bedwang houden? Dan hebben we speciaal voor jou nog enkele tips over gezond eten op vakantie.

Tip 1: Drink water, water, water …

Drink veel water. Zo stil je je honger en hydrateer je je lijf voldoende bij warme temperaturen. In veel vakantielanden kun je veilig leidingwater drinken. Ben je niet zeker? Les dan je dorst uitsluitend met water uit een flesje.

Tip 2: Matig je alcoholgebruik

Heerlijk aperitieven op een terrasje? Dat hoort nu eenmaal bij een vakantie, toch? Maar in plaats van een hele fles rosé soldaat te maken, hou je het bij één glas. Een extra voordeel is dat je je dan ook fitter voelt de dag daarna en van elk vakantiemoment kunt genieten. ;-)

Tip 3: Kies fruit als het perfecte tussendoortje

Ook op reis denk je aan gezonde tussendoortjes om dat opkomende hongertje te stillen. In zuiderse landen heb je een overvloed aan fruit. Gezonde opties genoeg dus!

Tip 4: Vul je bord zoals het hoort

Mag je kiezen uit een buffet? Pak het dan slim aan. Vul je bord voor de helft met groenten, beperk je koolhydraten en schrap gefrituurde voeding van het menu.

Tip 5: Eet voldoende zonder te overdrijven

Kun je na elke maaltijd geen pap meer zeggen? Dan hebben we slecht nieuws voor je: het weegmoment na je reis zal niet leuk worden … Ons advies: eet genoeg, maar ‘overeet’ je niet. Want net daarin schuilen de extra kilootjes. Bovendien kun je ook meer genieten van de uren na een maaltijd als je geen log en loom gevoel hebt.

Tip 6: Geniet van een dessert, maar …

Wil je je diner afsluiten met iets lekkers? Tuurlijk, want je bent op vakantie! Kies zo vaak mogelijk voor een portie fruit, ga voor een waterijsje of deel je nagerecht met je reisgenoot.

Extra tip:

Blijf bewegen op vakantie: doe een workout uit onze app, ga voor een wandeling, ga baantjes zwemmen of maak een leuk fietstochtje!

Geniet ervan & vergeet je afspraken niet terug in te plannen na je vakantie. ;-)