proefpakket aan € 49,- contacteer ons

Vijf leuke doe-ideetjes met kinderen

School’s out! Toch voor twee maanden. Kan je nog wat tips & tricks gebruiken om je kids te entertainen tijdens de vakantie? We hebben alvast enkele leuke doe-ideetjes die niet alleen je kroost leuk vindt, maar die ook jou zullen bekoren.


Maak een vakantiekalender en plan elke dag een activiteit in die je samen met de kinderen kan doen. Liefst buitenshuis. Dat hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Een picknick in het park in de buurt kan zeker al iets zijn om naar uit te kijken.

  1. Een regenachtige dag? Ga gezellig samen koken of bakken op kindermaat. Wat denk je van een pizza die ze zelf mogen beleggen en in de oven steken?

  2. Ga eens samen ‘ploggen’. Deze trend uit Zweden is een samentrekking van jogging en plocka (verzamelen). Je gaat dus joggen (of wandelen) en ondertussen ruim je zwerfvuil op. Een triple win-win, want je beweegt, je doet goed voor het milieu en je kan zelfs meteen een bende vriendjes en vriendinnetjes optrommelen om mee te doen.

  3. Zet eens de tent op in de tuin en maak er een echt kampeerfestijn van met een groot kampvuur en leuke buitenspelletjes.

  4. Of plan gewoon een gezellige filmnamiddag! Even rustig aan, mag natuurlijk ook altijd. Maak samen een gezonde homemade limonade en verse popcorn en laat de film maar beginnen!