vanwege de huidige corona maatregelen zijn al onze studio's gesloten.

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Leuke tips voor een zalige staycation

Lijkt het je maar saai om je vakantie thuis door te brengen? Dan heb je het helemaal mis. Want meer en meer mensen kiezen bewust voor een staycation, waarbij ze hun vrije dagen volplannen met allerlei leuke activiteiten in eigen land. En jawel hoor, ons Belgenlandje heeft veel te bieden. Wij verklappen je alvast onze leukste tips voor een vakantie thuis om nooit te vergeten.

Tip 1: Plan een citytrip

Een staycation is hét moment om enkele Belgische steden te ontdekken. Misschien denk je dan onmiddellijk aan Brugge of Brussel? Twee toeristische kleppers van formaat.

Maar bezoek zeker ook een gezellige studentenstad zoals Leuven of het hippe en gastvrije Hasselt. Ook over de taalgrens doe je mooie ontdekkingen. Zo wordt Namen niet voor niets het Brugge van Wallonië genoemd. Of wat dacht je van het pittoreske Durbuy?

Tip 2: Beleef de schitterende natuur

België is een pareltje op het vlak van natuur. Je geniet er zowel van wandelen langs de mooie kuststreek als stevig klimmen in de Ardennen.

Of wat dacht je van de prachtige uitzichten van het Heuvelland of de adembenemende wandelingen in het Maasland? Zelfs een fietstochtje door het water behoort in Genk tot de mogelijkheden.

Tip 3: Plan een culinaire route

Ben je een echte smulpaap? Maak dan een lijstje van restaurants of culinaire hotspots die je altijd al eens wilde bezoeken. Het geld dat je uitspaart door geen hotel of vliegtickets te moeten boeken, gebruik je om je smaakpapillen eens flink te verwennen. Die extra calorietjes sport je er meteen af, want tijdens je staycation blijft ook je Bodystyling-studio natuurlijk altijd in de buurt.

Tip 4: Geniet van een culturele tour

Waarom afzakken naar het Louvre als je ook een bezoekje kunt brengen aan het SMAK in Gent, het MAS in Antwerpen of een interessante tentoonstelling, zoals de interactieve Bruegelexpo in Bokrijk.

Tip 5: Organiseer wat we-time

Het leven buiten de vakanties is vaak hectisch. Je bent constant aan het werk, racet met de kids van hier naar daar, probeert tussendoor nog wat te sporten … Er blijft amper tijd over voor familie en vrienden. Nodig daarom tijdens je staycation die mensen uit die je graag hebt, maar veel te weinig ziet. Organiseer een zwembadfeestje, een leuke barbecue of zelfs een cocktailparty.

Tip 6: Kampeer in je eigen tuin

Wil je toch ergens anders slapen dan in je eigen bed? Zet dan een tent in je tuin. Wedden dat je heerlijk zult slapen? (En de wc is vlakbij. 😉)

Maar het belangrijkste als je kiest voor een staycation is een goede planning. Als je goed voorbereid bent, zul je je op geen enkel moment vervelen. Verzamel alle things to do op een prikbord of in een leuk schriftje en zet ze in je agenda.

En vergeet ook zeker niet om je oefensessies bij Bodystyling in te plannen. ;-)

We wensen je alvast een fijne vakantie! Geniet ervan!

Wil je tijdens je staycation fit en gezond blijven? Neem dan nu contact met ons op en profiteer nog snel van onze zomeraanbieding.