Onze studio's zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Klik hier voor meer info.

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Brainfood: redder in nood tijdens de examens

Kreeg je net een straffe deadline ‘cadeau’ van je baas? Of hangt er een zware examenperiode boven je hoofd? Dan kun je zeker wat extra power gebruiken. Maar in plaats van je lippen aan een of andere energydrink te zetten, raden we je aan om voluit te gaan voor brainfood.


Brainfood is pure voeding die je hersencellen verwent met een gezonde portie vitaminen, mineralen en antioxidanten. Net wat je nodig hebt om je hersenen optimaal te laten werken en je goed te kunnen concentreren.

Maar welke voeding hoort precies thuis in het rijtje van brainfoods? Wij verklappen je graag onze favorieten:

Viva vette vis

Van makreel, zalm en haring tot sardientjes en paling … Deze vette vissoorten trakteren je op een stevige portie omega 3-vetzuren, die je hersenen optimaal doen werken.

Go nuts!

Eet je regelmatig noten? Good for you! Want ook al zijn het echte caloriebommetjes, toch zorgen ze voor de vrolijke noot in een drukke periode. Ze helpen je met helder nadenken, zijn een oppepper voor je humeur en tackelen je stressmomentjes.

Groene groenten

Ook broccoli, spinazie en boerenkool staan op ons lijstje. Deze groenten bezorgen je een boost aan vitamine K, wat ideaal is voor je geheugen.

Een eitje hier, een eitje daar

Geniet je regelmatig van een eitje? Super, dat is prima voor je hersenen. Want eieren zijn rijk aan choline en lecithine. Terwijl choline helpt bij de ontwikkeling van je hersenen, neemt lecithine je leervermogen en geheugen onder handen.

Green tea-time!

Een overheerlijk kopje groene thee verhoogt je focus en alertheid, vermindert stress en is een oppepper voor je geheugen.

Mmm ... zwarte chocolade!

En last but not least: zwarte chocolade (minimaal 75% puur). Wat een geluk dat er ook chocolade in dit rijtje staat, niet? Geniet regelmatig van een stukje donkere chocolade, want dat is meer dan oké voor je hersenen.

Wil je nog meer weten over brainfood?

Of pak je het graag nog grondiger aan en wil je in een ommezwaai naar een gezonde levensstijl met veel beweging en gezonde voeding?

Spring dan zeker binnen bij een Bodystyling-studio in je buurt.

We bieden je een vrijblijvende figuuranalyse aan, stellen vervolgens een persoonlijk bewegingsschema op én geven je gericht voedingsadvies. Maak nu je afspraak!