Onze studio's zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Klik hier voor meer info.

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Dé 7 fabels over afvallen. Trap jij erin?

Je favoriete jeans zit plots ietsjes te strak … Verdorie! Het is inderdaad al een tijdje geleden dat je een ontmoeting had met je weegschaal. Dus trek je je buik in, recht je je rug en zwier je zelfs dat haarbandje weg. En toch … lap, 4 kilo extra sinds de laatste keer dat je je woog.

De beslissing valt snel: die kilo’s moeten eraf! Ik ga afvallen!

En wie geeft je betere raad dan dokter Google? Het juiste voedingsadvies haal je toch gewoon van het internet? Right?

Akkoord. Online vind je zeker een heleboel interessante weetjes over afvallen. Maar helaas doen er ook veel kwakkels de ronde. In deze blog lees je onze favoriete fabels. En geloof ons, als lifestylecoaches bij Bodystyling horen we ze dagelijks.

Vanaf nu trap je niet meer in deze 7 onwaarheden over afvallen:

#FABEL 1: Eet niets meer na 20 uur

De meeste mensen denken dat je ’s avonds beter niet meer kunt eten. Je lichaam zou die calorieën niet meer verbranden waardoor je snel bijkomt. Dat klopt helemaal niet! Want het gaat over het totale aantal calorieën dat je eet op een dag.

Ben je moe? Dan zul je ’s avonds wel sneller in de zetel ploffen met een zakje chips of een andere traktatie. En dat is uiteraard geen goed idee. Onze Bodystyling-tip is dan ook: ga tijdig naar bed en slaap je slank!

#FABEL 2: Kies gewoon altijd voor lightproducten

Staat er ‘light’ op de verpakking, begin dan niet meteen te juichen. Misschien zit er wel minder vet in je yoghurtje of kaas, toch kun je een calorieënbom in handen hebben. Want minder vet wil niet altijd zeggen minder suiker. Wees met andere woorden waakzaam en lees het etiket grondig. Voor wie kiest voor een evenwichtig voedingspatroon, zijn lightproducten trouwens absoluut geen must.

#FABEL 3: Laat vet links liggen

Ga je vetstoffen schrappen uit je dieet, dan sla je de bal serieus mis. Want je lijf heeft vetten nodig. Vet is een belangrijke bron van vitamines (A, D, E en K) en zorgt voor de opbouw van lichaamscellen en weefsels. Uiteraard mag je niet overdrijven met je vetinname en kies je het best voor gezonde vetten.

#FABEL 4: Weg met die koolhydraten

Het is momenteel helemaal in de mode om je koolhydraten te schrappen van je bord. Toch raden we je dat niet aan. Want deze voedingsstoffen zijn een must: ze leveren je tonnen energie, helpen bij de aanmaak van rode bloedcellen en zijn belangrijk voor je hersenen.

Onze tip: beperk de hoeveelheid koolhydraten die je eet en kies vooral voor de juiste soorten, zoals de koolhydraten in volkorenrijst, volkorenpasta, volkoren brood, aardappelen, havermout of quinoa.

#FABEL 5: Skip je ontbijt

Het lijkt misschien een strak plan om je ontbijt over te slaan, toch is dat allesbehalve een aanrader. Omdat je ’s morgens niet eet, zul je later scheuren van de honger en dus veel meer eten.

>> Lees zeker ook onze blog over het belang van ontbijten als je wilt afvallen.

#FABEL 6: Eet geen zoetigheden meer

Hell no! Dat houdt geen mens vol. Trakteer jezelf gerust één of twee keer per week op een portie zoet. Heb je daarnaast nog zin in wat zoetigheid, probeer dan zo veel mogelijk te kiezen voor een gezonde optie: een banaan, een yoghurtje …

#FABEL 7: Vrij je slank

Sorry, dames, maar ook hier schudden we het hoofd. Je totale calorieverbruik tijdens een vrijpartij is eerder beperkt. Je valt meer af van een toertje lopen rond het huis dan van een avontuurlijk tripje tussen de lakens. ;-)

Wil je afvallen en daarbij rekenen op onderbouwd en correct voedingsadvies ? Spring dan binnen in een van onze studio’s. Want bij Bodystyling verkopen we je geen blaasjes! We geven je tips die echt werken, zetten je met een persoonlijk oefenschema in beweging en volgen je grammetje per grammetje, centimeter per centimeter op.

Kies vandaag nog voor de unieke methode van Bodystyling en zeg je extra kilo’s vaarwel! En dokter Google? Die mag je ook uitzwaaien … :-)