hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Een moedige getuigenis van Martje over sporten met fibromyalgie

Fibromyalgie, ook wel wekedelenreuma genoemd, is een diagnose die je liever niet krijgt. Toch kampt maar liefst 2 tot 5 procent van de bevolking met deze aandoening. De symptomen gaan van pijn in je gewrichten, bindweefsel en spieren tot ernstige vermoeidheid, darmklachten en slaapproblemen.

Beweging vermijden? Geen goed idee

Wie fibromyalgie heeft, doet meestal liever niet aan sport. Want met pijn bewegen, is allesbehalve evident en zeker niet ontspannend. Toch kan een juiste manier van trainen je symptomen verlichten. Wie bewust blijft bewegen en zoekt naar het evenwicht tussen inspanning en ontspanning, heeft daar echt wel baat bij.

Een fibromyalgiepatiënte aan het woord

Bodystyling is een uitstekende keuze voor mensen met fibromyalgie en we kunnen je daar honderd-en-een redenen voor opsommen. Maar waarom zelf het woord nemen als we een openhartige mail van Martje, een fibromyalgiepatiënte, met jou kunnen delen? Zij vertelt je in haar eigen woorden wat Bodystyling in haar leven betekent.

Beste Bodystyling-team

Ik vond het heel frustrerend dat ik de sporten die ik vroeger probleemloos beoefende, niet meer kon zonder achteraf dagenlang met spierpijn rond te lopen. En ik stond natuurlijk niet te springen voor een extra portie pijn. De verleiding om niet langer te sporten was groot. Maar ik besefte dat ik op lange termijn mijn lichaam daar absoluut geen plezier mee deed.

Voor mezelf vond ik de oplossing bij Bodystyling. Hun aangepaste programma houdt rekening met mijn zwakke plekken en probleemzones. Het is soms wat zoeken naar de geschikte oefeningen. Maar ik kan altijd aangeven aan de coach dat een oefening te zwaar is voor mij. Zo heb ik zeker geen spierpijn na het sporten.

Het feit dat ik bij Bodystyling de oefeningen in een verwarmde cabine doe, is ideaal voor mijn spieren. Na mijn work-out rust ik nog even uit in de Skinrevita-cabine. Zo krijgt mijn lichaam de kans om te ontspannen.

Ik ben enorm blij dat ik meer dan vijftien jaar geleden de weg naar Bodystyling gevonden heb. Ik kan het dan ook alleen maar aanbevelen! Zeker voor lotgenoten met fibromyalgie.

Groetjes, Martje

Zo’n mailtje, daar doen we het voor! Het is super om mensen met fibromyalgie weer in beweging te krijgen en te horen hoe Bodystyling hun symptomen helpt te verlichten.

Misschien kamp ook jij met deze ziekte? En wil je weer meer bewegen? Kom dan gerust even langs in een van onze studio’s. We leggen je graag uit hoe we werken.