hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Gezonde voeding: recepten voor elke dag

Een paar kilootjes te veel? Dan bijt je toch gewoon enkele dagen flink op je tanden en eet je alleen sla, niet? De kilo’s smelten dan wel vanzelf een-twee-drie weg.

Wel, op korte termijn lijkt dat misschien een strak plan om gewicht te verliezen. Maar toch is het absoluut geen aanrader. Want zo’n strikt dieet is niet gezond en je houdt het nooit vol. Al snel herval je in je oude gewoontes. En dan vliegen die kilo’s er nog sneller aan dan je ze kwijtgespeeld bent. Met andere woorden: mister jojo is in the house!

Onze boodschap is daarom: kies resoluut voor gezonde voeding, maar zorg ervoor dat die ook lekker is. Zo is afvallen geen opgave, maar kies je voor een nieuwe levensstijl.

Gezonde voeding forever

Wil je blijvend gewicht verliezen? Dan is het enorm belangrijk om je een nieuwe way of life aan te meten, een nieuwe manier van eten. Als lifestylecoaches begrijpen we uiteraard dat zo’n ommezwaai naar gezonde voeding niet zo simpel verloopt. Daarom helpen we je stap voor stap om te kiezen voor de juiste voeding.

En we gaan zelfs nog een stapje verder: je ontvangt niet alleen alle informatie en tips over gezonde voeding, maar ook eenvoudige, lekkere recepten voor elke dag. Zo sla je nooit de bal mis!

Recht uit onze keuken

We presenteren je hieronder een hele reeks recepten uit onze Bodystyling-keuken. Ze dragen allemaal dezelfde labels: gezond, lekker én gemakkelijk.

Let’s meat

In het rijtje van gezonde voedingsmiddelen krijgt ook vlees een vaste stek. Vlees is een nuttige bron van essentiële eiwitten, mineralen en vitamines. Uiteraard mag je hierin niet overdrijven. Maximaal 100 gram per dag is de richtlijn.

Een stukje biefstuk past zeker in je nieuwe routine. Zet bijvoorbeeld eens steak met rozemarijnfrietjes of steak op Florentijnse wijze op het menu. Jammie! Of wat dacht je van een heerlijke caprese burger of een wokschotel met rundvlees als gezonde optie?

Vis op je bord

Bij Bodystyling houden we van vis. Ga één of twee keer per week voor een visgerecht en trakteer je lijf zo op de nodige eiwitten, omega 3-vetzuren en selenium.

Onze favorieten? Een dorade met groentjes, een kabeljauw met olijven en courgettes en een overheerlijke gegrilde zalm met citrussalsa. Mmm!

Kies voor kip

Kip, kalkoen, kwartels … een lekkernij op je bord! Wit vlees levert je, net zoals rood vlees, belangrijke voedingsstoffen op. En gezonde receptjes zijn er bij de vleet. Enkele voorbeelden: een zuiders kipstoofpotje, kip met pesto of een kipkokosschotel met curry en appeltjes.

Veggie = hot

Meer en meer mensen kiezen ervoor om minstens één keer per week voor veggie te gaan. Die beslissing kunnen we alleen maar toejuichen!

Maar wie veggie alleen associeert met rauwkost of ander konijnenvoer heeft het helemaal mis. De vegetarische keuken heeft wel wat meer in petto. Bereid bijvoorbeeld eens een stevige groentecurry, overheerlijke gevulde puntpaprika’s of een quinoasalade met gegrilde groenten.

Bij Bodystyling weten we duidelijk wat gezonde voeding en lekkere, gezonde recepten inhouden. Koppel dat voedingsadvies aan een persoonlijk oefenschema in onze verwarmde cabines en de nodige peptalk … en zo brengen we jou in no time back in shape!

Volg onze Facebook-pagina. Zo ben je meteen op de hoogte als er een nieuw Bodystyling-recept online staat!

PS Interesse in de superefficiënte Bodystyling-methode? Kom dan zeker eens langs in een van onze studio’s. We bieden je een vrijblijvende figuuranalyse aan en vertellen je graag meer over onze aanpak.