Onze studio's zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Klik hier voor meer info.

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Vijf tips om nog snel enkele kilootjes te vermageren voor de zomer

Het spreekwoord zegt: de laatste loodjes wegen het zwaarst. En helaas is dat niet gelogen. Ook niet als het over vermageren gaat … Hoewel de eerste zonnestralen je zeker motiveren om meer te bewegen en gezonder te eten, toch blijven die laatste kilootjes goed ‘plakken’.

Ons advies: geef je summerbody niet zomaar op. Maar volg onze vijf ultieme tips om snel nog wat te vermageren en je tegen de zomer fit, happy en gezond te voelen.Tip 1: Let op: drankjes zijn niet zo onschuldig …

Een glaasje fruitsap, een cavaatje, een cocktail … let’s be honest, het hoort er gewoon bij als je een terrasje gaat doen op die eerste warme lentedagen. Toch zitten er in elk glas dat je drinkt veel calorieën verstopt. Wie snel wil afvallen, kiest voor water, eventueel gepimpt met wat citroen. Ook lightdranken kun je beter laten staan, want die bezorgen je meer eetlust.

Tip 2: Hou een eetdagboek bij

Schrijf alles op wat je eet en drinkt. Zo krijg je een overzicht waar het misloopt én hoe je nog wat extra moeite kunt doen om snel te vermageren. Zijn je maaltijden voldoende verspreid over de dag? Eet je voldoende groente en fruit? In een oogopslag zie je waar het probleem zit.

Lees meer over het eetdagboek in deze blog

Tip 3: Hou een beweegdagboek bij

Misschien beweeg je al wat extra met het mooie weer. Maar besef dat – ondanks je sportieve inspanningen – je lichaam en spieren na een tijdje wennen aan je nieuwe regime. Met een beweegdagboek breng je in kaart wat je van je lijf vraagt en hoe je je trainingen intenser kunt maken.

>> Lees meer over het eetdagboek in deze blog >>

Tip 4: Shop bewust

Wat niet in je kast ligt, kun je niet opeten. Laat dus de zakken chips, de chocoladerepen en de snoepjes gewoon in de winkelrekken liggen. Bezoek de supermarkt alleen met een volle maag. En kom je toch in de verleiding? Stel je dan de vraag: een summerbody of vijf minuten een mmm-gevoel. Wat wil je echt?

Tip 5: Kook net genoeg

Weeg je porties strikt af. Want niets is meer verleidelijk dan knabbelen aan overschotjes. Een aardappeltje hier, een stukje worst daar … net die kleine beetjes extra houden je af van je doel.

Volg je deze vijf tips, dan zul je snel vermageren. Vind je het toch nog moeilijk om ze vol te houden? Spring dan zeker even binnen in een van onze Bodystyling-studio’s .

Onze lifestylecoaches zetten je op een leuke manier aan het sporten en helpen je kiezen voor gezonde voeding. Dankzij hun persoonlijke aanpak geniet je in een mum van tijd van je summerbody!

Wil jij je deze zomer ook fit en gezond voelen (en wie weet, ook wel pronken in je nieuwe bikini 😉)? Maak dan nu je afspraak voor een gratis figuuranalyse!