hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Een eetdagboek: zinvol of niet?

Je eet amper iets en toch doet de weegschaal vervelend? Je bent bijgekomen, terwijl je net verwacht had dat er een aantal kilootjes verdwenen waren?

Pure frustratie, we know!

Maar hoogstwaarschijnlijk vrij eenvoudig te verklaren … Je achterhaalt in geen tijd de mysterieuze reden achter de extra kilo’s door een eetdagboek bij te houden.

Heb ik daarnet een snoepje gegeten?

Hou je je aan een gezond dieet met veel groenten en fruit? Zijn kant-en-klare maaltijden verleden tijd en kennen de McDonald’s-medewerkers je niet meer bij naam? Super! Maar nu en dan stop je natuurlijk wel nog eens iets minder gezonds in je mond. Vaak bewust, maar soms ook onbewust. En daar is niets mis mee, zolang het geen én-én-én-verhaal wordt.

Neem je een handje noten én dat chocolaatje bij je koffie én een lekkere praline (want die leuke collega trakteert) én nog en extra portie mayonaise bij je slaatje, dan eet je uiteindelijk veel extra calorieën zonder dat je het echt beseft. Het eten ‘wandelt’ zo je mond binnen. Door bewust te noteren wat je allemaal verorbert in een dag, breng je je eetpatroon volledig in kaart.

Foute keuzes aan het licht

Spreid je je eetmomenten al perfect over je dag? Dat is een goede start. Maar wat je concreet op die tijdstippen eet, bepaalt uiteraard je gewicht. Ons advies is eenvoudig: ga voor gezonde en evenwichtige voeding.

Maar wat is dat dan precies? Opeenvolgende gehypete diëten en adviezen van voedingsgoeroes hebben ons flink in de war gebracht. Mogen koolhydraten nu wel of niet? Kies ik het best voor een groter stuk vlees of laat ik vlees volledig achterwege? Mag ik nog brood eten en mag daar dan kaas bij, of niet?

Wel, er bestaat niet één juiste aanpak voor elke persoon. Iedereen is anders. En een eetdagboek vertelt je al snel welke keuzes jij het best maakt. Als lifestylecoaches bij Bodystyling helpen we jou om je voedingspatroon bij te sturen op een manier die bij jou past.

Lap, weer huiswerk …

Doet dit eetdagboek je terugdenken aan school? Zie je het als een soort huistaak?

Dat is absoluut niet nodig. Beschouw het als een manier om inzicht te krijgen in je voedingspatroon én gezondheid.

Als lifestylecoaches zijn we 100 % gewonnen voor een eetdagboek, op welke manier je het ook bijhoudt: op papier, in een app ... Want met deze leidraad kunnen we jou het beste voedingsadvies geven, helemaal op maat van je voedingsgewoonten en voorkeuren.

Kom eens langs in een van onze studio’s. We vertellen je graag hoe we samen aan de slag kunnen gaan.