hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Sporten zonder je knie te belasten, dat kun jij ook!

Iedereen is het erover eens: bewegen is gezond. Toch zien we dat amper de helft van de Vlamingen sport. Of anders gezegd: 50 procent verstopt zich graag achter een excuus.

‘Sorry, ik heb daar geen tijd voor.’

‘Ik ben nu eenmaal niet zo sportief.’

‘Jammer, maar mijn knie wil niet meer mee.’

De eerste twee excuses kunnen we gemakkelijk ontkrachten: oefenen duurt bij ons maar 2 x 30 minuten per week, en je hoeft niet sportief van nature te zijn om te komen bodystylen. ;-) Maar in deze blog gaan we specifiek in op het laatste argument. Want je kunt wél sporten zonder je knie te belasten. Wij hebben er bij Bodystyling zelfs een speciaal programma voor.

Kies bewust voor de juiste sport

Geef je elke vorm van bewegen op door je probleemknie? Dan kan die knie nog een groter probleem worden in de toekomst. Want net door wat extra beweging in te lassen, hou je je lichaam en gewrichten soepel en kunnen je spieren schokken opvangen die je knie niet meer aankan. Kies natuurlijk wel voor de juiste sportieve uitlaatklep. Niet elke sport is geschikt voor wie last heeft van zijn knie(ën).

Bye, bye voetbal, tennis en skiën

Zeg high-impact sporten vaarwel. Want zij veroorzaken herhaaldelijke schokken en vormen daardoor een echte aanslag op je knieën. Onder de noemer high-impact vallen onder meer basketbal en voetbal, waarbij je voortdurend rent, springt, draait, en dat vaak tegen een hoge snelheid en gedurende een langere periode.

Ook tennissen is niet zonder gevaar door bewegingen zoals serveren, rennen, plots stoppen en weer naar de andere hoek gaan. Enorm zwaar voor je kniegewricht! En wat dan met skiën? Wel, glijsporten zijn vaak extreem belastend voor de kniekruisbanden. Beter niet doen, dus.

Sporten die je knie niet belasten

Zakt de moed je nu in je (sport)schoenen? Dat is absoluut niet nodig! Er zijn nog tal van mogelijkheden om je in het zweet te werken, zonder pijn:

  • Zwemmen is een low-impact sport die je gewrichten zelfs beschermt.
  • Fietsen in een hoge versnelling is een goed idee. Bij een lage (en dus zware) versnelling zul je je knie opnieuw belasten.
  • Wandelen op zo vlak mogelijke trajecten is een aanrader. Een steile heuvel beklimmen of een berg veroveren is geen goed idee.

Het Med-programma neemt je knie serieus

Naast zwemmen, fietsen en wandelen kun je ook kiezen voor een meer gespecialiseerde aanpak. Bij Bodystyling hebben we het Med-programma ontwikkeld. Dit persoonlijke oefenschema staat helemaal in het teken van sporten zonder pijn en verstevigt net die spieren die je nodig hebt om je zwakke knie te ontlasten.

Ook je voedingspatroon nemen wij, de lifestylecoaches van Bodystyling, graag onder de loep. Want elk kilootje te veel kan je knieën schade berokkenen.

Je zult het zien: in een mum van tijd sta je weer gezond, fit en slank in het leven, zonder dat die pijnlijke knie de pret bederft.

Wil ook jij graag sporten zonder je knie te belasten? Vraag een gratis en vrijblijvende figuuranalyse  aan in een Bodystyling-studio in je buurt.