hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

5 redenen waarom je moet ontbijten als je wilt afvallen

Wie snel enkele kilootjes wil kwijtspelen, skipt weleens het ontbijt. Je houdt je kiezen op elkaar tot aan de lunch. En in je hoofd heb je weer enkele calorietjes uitgespaard. Easy! Maar is het wel een goed idee …?

Ken je de uitdrukking ‘Eet ‘s morgens als een keizer, ’s middags als een koning en ‘s avonds als een bedelaar’? Wel, er schuilt een grond van waarheid in die oude wijsheid. Wij, de lifestylecoaches van Bodystyling, houden in ieder geval van ons ontbijtmomentje. En wel om deze 5 redenen:

  • Je hebt meer energie 

Als je ’s morgens ontwaakt, heb je een lege maag. Je ontbijt is de brandstof die je lichaam nodig heeft om de dag te starten. Als je deze maaltijd overslaat, doe je je motor eigenlijk ‘stilvallen’. Net zoals een auto die zonder benzine raakt. Je wordt moe en lusteloos. Ontbijten is dus kiezen voor meer energie!

  • Je compenseert niet tijdens de lunch 

Het is belangrijk om je voeding te spreiden over de hele dag. Ontbijt je niet, dan spartel je de ochtend door tot aan de middag. Nog voor het 12 uur is, zie je scheel van de honger. Maar je hebt het wel gehaald. Oef! Dat is een reden tot ‘feesten’! Met een uitgebreide lunch natuurlijk. ;-) Uit onderzoek blijkt dat ontbijtskippers veel uitgebreider lunchen. Hun lichaam haalt als het ware de schade in. Meer lunch, dat betekent meer calorieën. Misschien zelfs meer dan bij een gewoon ontbijt en een gewone lunch. Die uren hongerlijden in de voormiddag waren dus voor niets.

  • Je kunt beter snoep en snacks weerstaan 

Wie niet ontbijt, krijgt sneller honger tijdens de dag. Nogal logisch, niet? Even vlug langs de snoepautomaat, een snackje hier of daar … En wat die ongezonde tussendoortjes betekenen voor je gewicht, daar hoeven we wellicht geen tekeningetje bij te maken.

  • Je krijgt belangrijke voedingsstoffen binnen 

Door gezond te ontbijten krijg je een heel rijtje aan vitamines, goede koolhydraten en eiwitten binnen. Laat je je ontbijt achterwege? Dan kun je de voedingsstoffen die je misloopt bijna niet meer inhalen tijdens de rest van de dag.

  • Je hebt een beter concentratievermogen 

Nadenken op een lege maag? Dat lukt amper. Een gezond ontbijt geeft je concentratievermogen een boost! Je baas, collega’s en/of klanten zullen je dus dankbaar zijn voor dat gezonde ontbijt.

Bon, iedereen overtuigd om toch maar te ontbijten? Super!


Maar natuurlijk is het belangrijk dat je een gezond en evenwichtig ontbijt op tafel zet. Witte boterhammetjes met choco of een kom gesuikerde cornflakes zijn geen goed idee. Daar gaat je motor na een tijdje ook van sputteren. ;-)

Bij Bodystyling gaan we honderd procent voor de combinatie van beweging én voedingsadvies. Een versterkende combinatie voor een gezond leven, ook als je wilt afvallen. We werken bovendien op maat, want het voedingspatroon dat voor je buurvrouw werkt, werkt daarom niet voor jou. 

Om dus precies te weten wat een gezond ontbijt voor jou inhoudt, spring je het best even binnen bij een Bodystyling-studio in je buurt. We bieden je een vrijblijvende figuuranalyse aan, stellen vervolgens een bewegingsschema voor je samen én geven je gericht voedingsadvies.

Overtuigd? Maak nu je afspraak!