Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Snel en gezond eten? Easy dankzij mealpreppen!

Ga je na een drukke werkdag regelmatig voor een snelle en vettige hap? Sturen de hobby’s van de kinderen je gezonde voornemens in de war?

Let’s face it … het is vaak een uitdaging om alle balletjes in de lucht te houden én gezond te blijven koken.

Gelukkig zijn we bij Bodystyling niet vies van een echte challenge! En om dit varkentje (snel en gezond) te wassen, leren we je graag alles over de kunst van het mealpreppen.

Mealpreppen: wat is dat?

Mealpreppen is eigenlijk niets anders dan je maaltijden vooraf bereiden. Maar dan een beetje fancy verwoord.

Begin je met mealpreppen? Dan geniet je onmiddellijk van enkele leuke voordelen:

Goed voor je portemonnee

Mealpreppen is voordelig voor je budget. Niet alleen koop je in grotere hoeveelheden (die meestal goedkoper zijn), door een goede planning hou je ook meer rekening met promo’s. En omdat je maar één of twee keer in de supermarkt bent, ligt het aantal impulsaankopen beduidend lager.

Fijn voor het milieu

Door een goede weekplanning weet je precies wat je wel en niet nodig hebt. Zo gooi je minder voedsel weg.

Super voor je stresslevel

Op elk moment van de dag geniet je van de tijdswinst die mealpreppen je oplevert. ’s Morgens geniet je bijvoorbeeld van fruit dat je al op voorhand gesneden hebt. Of wat dacht je van een kommetje soep als lunch? Snel, gezond én lekker. ’s Avonds haal je bijvoorbeeld een gezonde ovenschotel uit je koelkast om in een mum van tijd je voetjes onder tafel te schuiven.

Door op maar één of twee momenten per week te koken, blijft je keuken dagenlang proper (minder poetsen, yes!). En de tijd die je normaal spendeert in de supermarkt, besteed je nu veel beter. In de Bodystyling-studio bijvoorbeeld. ;-)

Perfect voor je gewicht

Heb je het druk op het werk of met je kinderen? Dan bel je zeker weleens naar je favoriete pizzaboy. Of spring je de supermarkt binnen met een rammelende maag en vul je je mandje met alles waar je zin in hebt. En meestal zijn dat niet echt gezonde dingen. Juist?

Dankzij mealpreppen ben je bewuster bezig met wat je eet en laat je je niet verleiden door allerlei ongezonde snacks.

Mealpreppen: tips en tricks

Lijkt deze formule dé oplossing voor jouw probleem? Top! Met de volgende trucjes word je een professionele mealprepper:

Begin stapje voor stapje

Heb je weinig of geen ervaring met mealpreppen? Prop dan je koelkast nog niet vol voor een hele week, maar begin met drie dagen.

Plan als een pro

Als je je maaltijden vooraf bereidt, dan moet je alle ingrediënten in huis hebben. Maak tijd voor je weekplan en lijst alle benodigdheden op.

Bewaar slim en hou van je diepvriezer

De meeste maaltijden kun je drie dagen in de koelkast bewaren. Gerechten die je in de diepvriezer stopt, blijven drie maanden goed. Je begint dus het best je week met lekkere dingen uit de koelkast. De rest van de week tover je de spaghettisauzen of curry’s uit de diepvriezer tevoorschijn.

Keep it simple

Zoek het niet te ver. De focus bij mealpreppen ligt op snelle en gezonde maaltijden. Geen viergangendiners.

Doe eens sociaal

Spreek af met vrienden of vriendinnen om samen enkele uurtjes te koken. Geloof ons, uien snijden was nog nooit zo gezellig. Of wissel ingevroren maaltijden uit. Zo krijg je onmiddellijk wat meer variatie in je diepvriezer.


Wil je nog meer weten over mealpreppen? Of zoek je inspiratie om je koelkast en diepvriezer gezond te vullen? Spring dan zeker binnen bij een Bodystyling-studio in je buurt. Wij geven je gericht voedingsadvies en zetten je met een persoonlijk oefenschema in beweging. Maak nu je afspraak!