proefpakket aan € 49,- contacteer ons

Zo maak je een gezonde lunchbox voor je kroost

Wil je je kinderen naar school sturen met een goed gevulde en gezonde brooddoos, maar zijn die boterhammen met choco soms net iets gemakkelijker in die drukke ochtendrush? Met deze vier tips trekt je kroost schoolwaarts met een gezonde èn bovenal lekkere lunch.


 • Kies voor volle graanproducten.

  Ga in plaats voor wit brood voor volkorenbrood of bruine graanproducten. Ook als je wil variëren met wraps, pasta of rijst kan je kiezen voor een volkoren versie.
 • Varieer met (plantaardig) beleg.
  Gezonde(re) keuzes voor beleg dan bijvoorbeeld bepaalde vleeswaren, choco of confituur zijn fruit zoals banaan, aardbeien of perzik. Ook notenpasta’s of groentespreads zijn er in heel wat varianten. Beleg bijvoorbeeld ook eens een boterham met een roereitje of garnaaltjes.
 • Vergeet een gezonde vetstof niet.
  Kies voor plantaardige margarine of minarine. Deze bevat vooral onverzadigde vetten wat een gunstig effect heeft op de gezondheid.
 • Voeg altijd groentjes toe.
  Probeer altijd een extra portie groenten toe te voegen. Dat kan via beleg of anders kan je de brooddoos aanvullen met onder andere kerstomaatjes, snackkomkommers of mini-paprika’s. Hoe meer verschillende kleurtjes, hoe aantrekkelijker de lunchbox eruitziet. Smakelijk alvast!


Bron: Vlaams Instituut Gezond Leven