proefpakket aan € 49,- contacteer ons

curry van kabeljauw

Voorbereiding

De ongepelde rijst koken. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen onder koud water en het vel verwijderen. De tomaten doormidden snijden en de zaden uitlepelen.

De vis wassen, drogen, inwrijven met peper en zout en in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel leggen.

Bereiding

De uienchillen, klein snijden en in een pan met een klontje boter fruiten. De currypoeder toevoegen, kort meestoven en alles rond de vis leggen.

De schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C plaatsen en na 10 minuten de room toevoegen.

De uien door de room roeren en de schotel terug in de oven zetten. Na vijftien minuten de in grove stukken gesneden tomaten toevoegen en alles nog 15 minuten in de oven houden.

De schotel uit de oven halen. De saus met de groenten over vier borden verdelen. De vis in het midden leggen, bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met gekookte ongepelde rijst.

Tip

Kies best voor vleestomaten. Door hun stevige structuur kunnen ze goed gebruikt worden in warme gerechten. De vleestomaat behoudt namelijk zijn vorm en wordt geen puree!