Gratis figuuranalyse

Gevulde tongfilets geserveerd met een gekookte aardappel

Voorbereiding

Schil de tomaten, de paprika en de aardappelen. Snij de gepelde en ontpitte tomaten in stukjes alsook de paprika en de courgette in kleine blokjes snijden.

Bereiding

Snipper de sjalot fijn en laat zweten (het op een laag vuur in margarine of andere vetstof verhitten van fijngesneden groenten). Voeg er een beetje look alsook de in blokjes gesneden paprika, tomaten en courgettes aan toe. Kruiden met peper en zout. Alles goed aanstoven en goed mengen. Leg op iedere tongfilet bovenstaand mengsel ( 2-3 filets per persoon), en rol ze dicht en laat even rusten. Kook de geschilde aardappelen gedurende 15 minuten in kokend water op smaak gebracht met zout. Snij deze in dunne frieten (optioneel). Bak de gevulde tongfilets gedurende 10 minuten op 180°C. 
Voor de soep
Kook de kalfsfond met de basilicum gedurende 10 minuten.
Voeg er de room aan toe en mix alle ingrediënten. Schik de tongrolletjes in een diep bord en overgiet met de soep. Opdienen met de aardappelen.

Tip

 Breng de aardappelen op smaak met gesnipperd bieslook.