proefpakket aan € 49,- contacteer ons

gevulde zoete aardappel

Voorbereiding

Spoel de aardappelen schoon zodat alle aarde weg is. Prik met een vork gaatjes in de schil. Snij de knoflook in fijne stukjes of doe deze in een knoflookpers. Maak de paprika, ajuin en prei schoon. Snij in kleine blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

Doe de zongedroogde kerstomaatjes in een vergiet en laat ze uitlekken. Spoel de bonen af met water en laat uitlekken.

Bereiding

Doe de aardappelen in een ovenschaal en pof ze gedurende 30 minuten in de oven. Neem een pan en voeg hieraan 2-3 eetlepels olie aan toe en bak de groenten (ajuin, look, paprika en prei) gedurende 6 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de bonen en de zongedroogde tomaten toe aan het warme groetenmengsel.

Haal de aardappelen uit de oven en snij ze in de lange weg tot net niet vanonder. Plooi ze nu open. Snij de avocado in blokjes.

Vul de aardappelen met het groenten mengsel en werk af met de crème fraîche, avocado en lente ui.

Tip

De zongedroogde kerstomaatjes kunnen ook vervangen worden door verse tomaten.