Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

quinoasalade met kip en tzatziki

Voorbereiding

De kipfilet langs 2 kanten kruiden met kippenkruiden. Laat de kruiden even intrekken.

Schil ondertussen de komkommer en rasp de komkommer in dunne reepjes en wring uit om overtollig vocht te verwijderen. Was en halveer de kerstomaatjes.

Was en snij de lente-ui in dunne ringen. Ontpit de olijven en snij ze in twee. Was de basilicum en hak deze fijn.

Bereiding

Bak de kipfilet in de olijfolie. Meng de Griekse yoghurt met de komkommer en look. Voeg de look toe naar smaak.

Kook de quinoa en laat afkoelen. Meng de quinoa met de kerstomaten, olijven, lente ui en basilicum. Voeg een scheutje sojasaus toe.

Serveer de quinoa salade samen de kip en tzatziki in een mooie bowl - schik hier nog wat extra groenten rond!

Tip

Ook lekker; vervang de kip eens door een stukje vis zoals zalm of kabeljauw.